POLITIKA PRIVATNOSTI

Vlasnik ove web stranice www.d-color.hr je društvo D-COLOR d.o.o. za usluge i trgovinu, sa sjedištem u Karlovcu (Grad Karlovac), Mala Švarča 185, OIB: 51598822308, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 020047468.

Zaštita osobnih podataka

U skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine 42/18), Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) (SL EU L119), te drugim primjenjivim propisima u Republici Hrvatskoj, pristupom ovoj web stranici prihvaćate sve rizike koji nastaju njenim korištenjem te prihvaćate da ćete njen sadržaj upotrebljavati isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Naš informatički sustav zaštićen je tehničkim mjerama od neovlaštenog pristupa, izmjene, širenja, gubljenja i brisanja Vaših podataka.

Jamčimo Vam da ćemo Vaše osobne podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora, za vlastiti marketing i druge legitimne interese koji su važni za naše poslovanje. Podatke ćemo koristiti u jasno definirane svrhe te ih nećemo prosljeđivati trećim stranama niti koristiti u neodređene svrhe.

Obrada Vaših podataka će se isključivo provoditi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i važećim zakonima i propisima Republike Hrvatske.

Vaše osobne podatke čuvamo u našoj lokalnoj bazi klijenata kada dostavite upit, zatražite ponudu ili izvršenje usluge. Ovisno o vrsti upita ili zatražene usluge, radi se o sljedećim podacima:

– ime i prezime
– adresa
– e-mail adresa
– broj telefona / telefaksa

Podatke obrađujemo u svrhu slanja ponude ili izvršenja naručene usluge te legitimnog interesa u svrhu poboljšanja poslovanja. Podaci su dostupni samo djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla.

Adresu e-pošte pohranjujemo i u newsletter programu MailerLite, koji je usklađen s Općom uredbom o zaštiti podataka i važećim zakonima i propisima Republike Hrvatske.

Više o programu MailerLite i uvjetima korištenja možete saznati na sljedećim linkovima:

https://www.mailerlite.com/
https://www.mailerlite.com/legal

Bez ovih podataka nemoguće je ugovaranje i ispunjavanje preuzetih poslovnih obaveza i Vaših zahtjeva.

Baza klijenata naš je legitimni interes koji nam omogućava poboljšanje rezultata poslovanja i dizanje kvalitete usluge. Također nam je lakše ispuniti zahtjeve koji su definirani u procesu usklađivanja s propisima o zaštiti osobnih podataka kao što su ažuriranje i mogućnost prenosivosti osobnih podataka.

Politika kolačića (eng. cookies)

U cilju unaprjeđenja kvalitete i konstantnog poboljšanja korisničkog iskustva web stranica https://www.d-color.hr/ prilikom posjete na Vaše računalo sprema male tekstualne datoteke zvane kolačići (cookies). Putem kolačića prikupljamo informacije o korištenju stranice u cilju unaprjeđenja kvalitete i konstantnog poboljšanja korisničkog iskustva. Primjeri informacija o korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, IP adresa, podaci uređaja s kojeg pristupaju stranici poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se postavljaju na Vaš uređaj radi pohranjivanja podataka, a koje može ponovno pozvati web-poslužitelj u domeni koja je postavila kolačić. Kolačiće i sličnu tehnologiju koristimo kako bi pratili i zapamtili što imate u košarici, za pohranjivanje Vaših preferencijalnih odabira i postavki, te da bismo ih mogli primijeniti za prijavu, omogućivanje Internetskog oglašavanja, borbu protiv prevara, analiziranja performansi naših proizvoda i za ostale legitimne svrhe. Moguće je da upotrebljavamo i web-pratilice za isporuku kolačića i prikupljanje podataka o upotrebi i uspješnosti. Naša web-mjesta mogu uključivati web-pratilice, kolačiće ili sličnu tehnologiju davatelja servisa trećih strana.

Ova web stranica koristi ove alate u skladu sa važećim propisima, prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonu o elektroničkim komunikacijama (Narodne novine 73/2008, 90/2011, 133/2012, 80/2013, 71/2014, 72/2017). Prije spremanja kolačića na vaše računalo dužni smo zatražiti vašu privolu.

Ukoliko odaberete da ne želite pohranu kolačića na Vaše računalo, web stranica se može i dalje pregledavati, ali neke njezine usluge Vam neće biti dostupne. Ni u kojem slučaju ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza podataka niti do prikupljanja osobnih podataka, sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.

Ako ne omogućite kolačiće i dalje ćete moći koristiti naše stranice, ali moguće je da će određene funkcionalnosti biti onemogućene. Većina web-preglednika u svojim postavkama omogućava korištenje kolačića, ali ove postavke možete promijeniti u postavkama Vašeg web-preglednika (na računalu, tabletu ili drugom mobilnom uređaju).

Kolačići ne mogu oštetiti Vaše računalo. Nikada ne pohranjujemo podatke koji služe osobnom identificiranju, kao primjerice podatke o Vašoj debitnoj/kreditnoj kartici, u kolačiće, ali koristimo kriptirane i anonimizirane podatke koje prikupimo iz kolačića kako bi unaprijedili našu web stranicu – primjerice kako bi otkrili i popravili pogreške koje se ponekad događaju na web stranicama.

Kolačići nisu računalni programi, oni ne mogu čitati druge informacije koje su pohranjene na Vašem računalu. Oni ne mogu biti iskorišteni da bi prenijeli računalne viruse, ili da bi pribavili korisničke podatke kao primjerice e-mail adresu, itd. Moguće je da imamo dogovor s pažljivo odabranim i nadziranim dobavljačima koji, u malom broju slučajeva, mogu postaviti kolačiće tijekom Vašeg posjeta na našoj web stranici, a kako bi se isti koristili za re-marketing svrhe – dakle kako bi vam pokazali proizvode i usluge temeljem vaših pretpostavljenih interesa i preferencijalnih odabira. Molimo da svakako uzmete u obzir da nismo i ne možemo biti odgovorni za sadržaj web stranica koje nisu naše, odnosno koje mi ne kontroliramo.

Naši kolačići ne sadrže osobne podatke, kao primjerice Vaše ime ili prezime, ili podatke o plaćanju – oni samo sadrže ‘ključ’ koji se poveže s ovakvim podatcima, jednom kad se prijavite na korisnički račun. Ako želite ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s bilo koje web stranice koja je pod našom kontrolom, možete to učiniti u postavkama Vašeg web-preglednika. Svaki web-preglednik je drugačiji, pa predlažemo da potražite takve opcije u ‘Pomoć’ dijelu vašeg web-preglednika. Morate biti svjesni da takvom radnjom možete prouzrokovati da određene funkcionalnosti naše web stranice neće moći raditi. Ako vam je potrebna dodatna informacija o kolačićima, posjetite:

www.allaboutcookies.org

 

Koji je zadatak kolačića?

Zadatak kolačića kojem ste dopustili da se pohrani na Vaše računalo je spremanje Vaših postavki, postavki web stranice, Vašeg preferiranog jezika ili adrese. Kada nakon nekog vremena opet posjetite istu web stranicu, Internet preglednik kojim se koristite šalje informacije prilagođene Vašim potrebama.

Ovisno o definiranom zadatku, kolačići spremaju širok spektar podataka koji između ostalih uključuju i osobne podatke. Međutim, isključivo vi odlučujete koje podatke će kolačići spremati. U postavkama Vašeg Internet preglednika možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti.

Onemogućavanjem kolačića možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama koje posjećujete.

 

Vrste kolačića

Stalni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa Internet preglednika. Stalni kolačići ostat će na računalu ili mobilnom uređaju danima, mjesecima, čak i godinama te imaju svrhu pohraniti stalne podatke kao što su npr. korisničko ime i lozinka da se ne morate svaki puta iznova prijavljivati.

Privremeni kolačići nestaju s računala nakon što zatvorite Internet preglednik. Uz njihovu pomoć se pohranjuju privremeni podaci kao što su podaci koje dajete kad ste u online kupnji.

Kolačići od prve strane mogu biti stalni ili privremeni, a pohranjuju podatke koje ćete ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta stranicama sa kojih su pohranjeni na Vaše računalo.

Kolačići treće strane ili tzv. reklamni kolačići pohranjuju se na Vaše računalo ako koristite reklame i oglase na web stranici koju posjećujete, a ona Vas preusmjeri na treću stranu. Ovaj način služi za praćenje korištenja Interneta u marketinške svrhe.

Ova web stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, u svrhu funkcioniranja stranice u kontekstu sigurnosti i u svrhu radnji koje posjetitelj web stranice odabere samostalno (web forma za slanje poruka ili traženje usluga). Privremeni kolačići se brišu kada napustite Internetski preglednik. Njihova jedina svrha je unaprijediti korisničko iskustvo za vrijeme posjete stranici. Stalni kolačići nemaju ograničenja i ostaju u vašem pregledniku dok ih ručno ne obrišete. Prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe.
Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica koristi servise za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Ovako prikupljeni podaci ne mogu identificirati posjetitelja web stranice, a svi se podaci koriste isključivo u statističke svrhe. Ukoliko želite zabraniti navedenim servisima spremanje kolačića to možete učiniti na sljedećem linku:

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

 

Više informacija o obradi korisničkih podataka na usluzi Google Analytics potražite u Googleovim pravilima o privatnosti:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

 

Za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise možete posjetiti sljedeće linkove:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

http://www.aboutads.info/

 

Detaljni opisi kontrole kolačića za pojedine preglednike:

Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hr

Firefox:

https://support.mozilla.org/hr/kb/Brisanje%20kola%C4%8Di%C4%87a

Internet Explorer:

http://windows.microsoft.com/hr-HR/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Opera:

http://help.opera.com/Windows/10.00/en/cookies.html

Safari:

https://support.apple.com/hr-hr/HT201265

Sve naše online aktivnosti u pogledu zaštite osobnih podataka u skladu su s europskim zakonodavstvom i odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka i odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na e-mail adresu: info@d-color.hr .