Koliko puta ste u nekom hotelu, restoranu, poslovnom uredu ili nečijem domu primijetili neku sliku na platnu? Sliku „s potpisom“? Obiteljsku fotografiju izrađenu na platnu? Sliku sa nekim zanimljivim morskim motivom? Kada biste baš sada poželjeli jednu sliku na platnu, kakva bi ona bila? Sigurno ste mnogo puta poželjeli urediti svoj dom, dnevni boravak ili svoj ured nečime što nitko drugi nema.

Htjeli ste pokloniti nekoj dragoj osobi posebnu fotografiju, ali da nije izrađena kao obična fotografija, uvećana i stavljena u običan okvir. Iako je vrlo skupo naručiti neku sliku, jer uglavnom na platnu slikaju umjetnici, posebnim bojama i posebnim tehnikama, tehnologija je danas toliko daleko otišla da se na platno može printati. 

CANVAS PLATNO – MODERNA UMJETNOST

Kada pročitate riječ „platno“ vjerojatno pomislite na komad tkanine na kojoj se crta adekvatnim bojama, u ovom smislu, nešto printa. Canvas platno ili tzv. umjetničko platno izrađeno je od pamuka, lana i polivinil-klorida (PVC). U konačnici, ovaj materijal je najobičnije tkan, ali vrlo izdržljiv materijal. U takvom sastavu čak se koristi i za izradu šatora, ruksaka i jedra.

U velikoj mjeri ga koriste i umjetnici za izradu slika obzirom da jako dobro podnosi uljane boje. Rezulat je veličanstvena slika koja govori tisuću riječi i sigurno je platno razlog tome što je izdvaja u umjetnosti od svih ostalih stilova slikanja. 

NAPREDAK TEHNOLOGIJE – PRINT NA PLATNO 

Zahvaljujući tom turbuletnom razvoju tehnologije i kompletne mehanizacije, sad na platnu možete imati vizual koji god poželite. Kvalitetan ispis te kvalitetne i ekološki prihvatljive boje ovim dekorativnim slikama daju trajnost i vrlo lako održavanje. Ovisno o željama i dizajnu kojeg želimo, možemo urediti bilo koji prostor za prekrasnim slikama u nebrojeno dimenzija. Mi vam preporučamo nekoliko čestih dimenzija:

70 x 100 cm
50 x 70 cm 
30 x 40 cm
20 x 20 cm

Kod većih dimenzija, ovisno o kapacitetu i tipu prostora kojeg uređujete, dovoljno je i do 3 ili 4 fotografije na platnu kako bi prostorija dobila svoj šarm. Najmanja dimenzija 20x20cm najpopularnija je kod uređenja manjih prostorija kao što su dječje sobe, ali i ostale prostorije u, recimo, manjim stanovima. Svaki dječji kutak dobit će vlastiti karakter ukoliko na zidove odlučite staviti sliku na platnu s adekvatnim vizualom. Ono što je specifično i vrlo popularno u našem asortimanu je personalizacija gotovo svih proizvoda tako da našim granicama, uz vašu maštu, zaista nema kraja.   

FOTOGRAFIJA NA PLATNU – UREĐENJE INTERIJERA

Iako je maksimalna dimenzija koju možete naručiti 150 x 300 cm, čime ona može biti problematična iz razloga transporta, seljenja, same montaže. Međutim, ukoliko ste primjerice ponosni vlasnik/ca tvrtke čiji interijer čine veliki i gotovo izložbeni zidovi, tada je ovaj proizvod pun pogodak za vas! Zamislite samo kakav efekt može imati slika na platnu ovako velikih dimenzija u velikoj sali ili hodniku kojem nema kraja, a na kojoj je neki stvarno efektan motiv.

Možda neke životinje. Možda konja? Što bi to govorilo o vama? O vašem poduzeću? Konj simbolizira osobni rast, strast i želju za slobodom. Donosi pokretačku snagu i napredak. Ako vjerujemo u legendu o prvom dojmu, ovako nešto sigurno može uliti povjerenje i zaposlenika i klijenata, u vas kao osobu i u vašu tvrtku. Nije li zato ovo savršen proizvod za uređenje vašeg poslovnog interijera? 

SLIKA NA PLATNU KAO IDEALAN POKLON

Slika na platnu je idealan odabir za bilo koju prigodu! Osim što je print visokokvalitetan, rezolucija je, bez obzira na teksturu platna, apsolutno savršena, slika je vrlo lagana i samim time vrlo praktična za postavljanje. Okvir slike su drvene letvice preko kojih se platno napinje i time taj drveni okvir postaje nevidljiv. Dakle, ne postoji opasnost od pucanja stakla, otkrhnutog skupocjenog ruba okvira u transportu ili postruganih zidova dok smo je namjestili i centrirali u prostoriji. Slika na platnu se može izraditi na dva načina: 

Prvi je da se motiv vidi samo s prednje strane ,a oko okvira je samo bijelo canvas platno,
Kod drugog načina motiv slike je razvučen i preko okvira te je dio slike vidljiv i s bočnih stranica. 

Iako su do nedavno slike na platnu bile isključivo umjetničke odnosno autorske te samim time i velike vrijednosti, današnja tehnologija omogućila je pristupačnost divnih remek djela svakome. Iako nešto autorskog tipa svakako nosi svoju težinu na umjetničkom nivou, dostupnost printa na platno prešlo je preko donedavne marginalizacije te su one danas u potpunosti prilagođene svakom džepu. Potrebno je zamisliti motiv, odabrati sliku, isprintati je na platno, staviti na okvire i eto je! Vaša slika na platnu! Savršene rezolucije, prodornih boja i baš onakva kakvu ste poželjeli.

CANVAS U ULOZI POSLOVNIH MOGUĆNOSTI I UNAPREĐENJA POSLOVANJA 

Mnogo puta kada ste čuli za sliku na platnu sigurno ste zamišljali neku umjetničku sliku koja visi u nečijem domu iznad kamina s motivom prirode ili nekim motivom kojeg ne možete ni razaznati, ali ni ne morate jer, to je prava umjetnost, zar ne? Funkcionalnost slika na platnu se nalazi u gotovo svim mogućim segmentima. Sumnjate? Razuvjerit ćemo vas:

OPREMANJE OBITELJSKIH PROSTORIJA NA EMOCIONALNOM I OSOBNOM NIVOU sa slikama na platnu manjih dimenzija s individualnim (jednostavni motivi prirode, životinja, slova i ostalih znakova i sl.)  ili povezanim motivom (tri do četiri fotografije na platnu koje, iako odvojene, zajedno čine jedan motiv);
POSLOVNA AKTIVNOST U FUNKCIJI UNAPREĐENJA PROMOTIVIH STRATEGIJA PODUZEĆA (proizvodni ili uslužni program tvrtke u obliku  canvas slika s okvirom na poslovnim sajmovima i sastancima mogu klijentima i poslovnim partnerima samo jednim pogledom predočiti vaše poslovanje, uspjehe i krajnje ciljeve);
PERSONALIZACIJA SUKLADNO INDIVIDUALNIM ŽELJAMA (izvor ideja je nepresušan: fotografije na platnu vaše djece u najranijoj dobi stavljene u crno-bijeli efekt i izrađene u većoj dimenziji, canvas na okviru koji sadrži samo prvo slovo imena vašeg djeteta, nekoliko fotografija na platnu različitih dimenzija koje složene na zid vlastitim nahođenjem pričaju svoju priču….);
DAROVNI PROGRAM (za obitelj i prijatelje ili za klijente i poslovne partnere. U bilo kojem slučaju i s pažljivo odabranim vizualom donijet će potrebnu težinu i ostaviti utisak koji ste i željeli, a istovremeno neće biti samo jedan u nizu poklona koji će se nakon nekoliko dana proslijediti nekom trećem ili pospremiti na dno ormara);
RACIONALIZACIJA (canvas na drvenom okviru proizvod je vrlo male težine te su automatski niži i troškove slanja, jednostavan je za montažu, skladištenje i održavanje, a vizuali ne blijede što govori o njegovoj trajnosti).
NARUČITE SVOJU SLIKU NA PLATNU I IZGRADITE KARAKTER SVOM PROSTORU 

Posjedujući znanja i tehnologiju specijalizirani smo za print na canvas i sve do sada uspješno ispunjavamo svaku želju. Posebno smo ponosni na svoj intelektualni dio gdje stručnjaci iz područja grafičkog dizajna mogu za vas svaku vašu zamisao „pretočiti na papir“. U ovom slučaju, na platno. Posjetite našu Facebook stranicu, lajkajte nas, šerajte, postanite naš fan. Podijelite našu priču s prijateljima, komentirajte i javite nam se. Vaše mišljenje i ispunjenje želja i ideja nam je bitno.